Mentaal en fysiek sterk!

Van 14 tot en met 18 november 2022 vindt de negende Week van de Werkstress plaats, georganiseerd door OVAL. Juist in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit. Door de historisch hoge verzuimcijfers, de toenemende werkdruk door de arbeidsmarktkrapte, de hoge inflatie en het vervagen van de grens tussen werk en privé door het hybride werken, staan organisaties en werknemers zowel mentaal als fysiek onder druk. Daarom kiest OVAL in 2022 voor het thema: Mentaal en fysiek sterk!

Over een maand is het dus al zover, de negende Week van de Werkstress vindt dan plaats. En goed nieuws want de week krijgt al steeds meer vorm en inhoud. De aangesloten partners zitten boordevol ideeen!

Openingsevent Week van de Werkstress 2022:
mentaal en fysiek sterk!

Op maandagochtend 14 november van 09.00u tot 14.00u vindt de officiële opening van de Week van de Werkstress plaats. Onder leiding van dagvoorzitter Wouter de Jong belooft het een bijzonder inspirerende ochtend te worden. Hij begeleidt ons door de ochtend waarin organisatiepsychologe  Dr. Richta IJntema spreekt over hoe je veerkracht samen kan versterken en neemt oud topsporter Mark Tuitert je mee hoe je om kan gaan met tegenslagen en hoe je jezelf staande kan houden in de storm van het leven. Studenten van de HRM opleiding van Avans Hogeschool nemen deel aan een live collegetour en gaan kritische vragen stellen Hanneke van den Bout, directeur Gezond en Veilig Werken bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Noteer dan in de agenda: maandag 14 november van 09.00u tot 14.00u. Meer informatie over het event vind je hier.

Terugblik symposium Urgentie van burn-out preventie

Donderdag 15 september jl. vond het symposium Urgentie van burn-out preventie plaats, georganiseerd door het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). In de zaal bedrijfsartsen, werkgevers, psychologen, beleidsmakers en andere arboprofessionals. Na een bevlogen keynote van Richta IJntema over het oppakken van burn-out preventie en het aanpakken van veerkracht in organisaties was het tijd om in groepjes uit elkaar te gaan voor de deelsessies waarin nieuwe tools en wetenschappelijke inzichten zijn gedeeld. Lees hier de gehele terugblik.

Wat doet jouw organisatie tijdens de Week van de Werkstress?

 

Gaan jullie voor een ontbijtwandeling, een mindgym of ontwikkelen jullie content rondom het thema: mentaal en fysiek sterk? Sluit je dan aan bij de Week van de Werkstress zodat jullie content en activiteiten de aandacht krijgen die het verdient en andere organisaties inspiratie op kunnen doen zodat we samen Nederland mentaal en fysiek sterker kunnen maken. Er zijn verschillende partnerpakketten, maar het is ook mogelijk om afspraken op maat te maken. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder.

Sociale determinanten van mentale gezondheid: "Een stabiel inkomen draagt bij aan mentale gezondheid"

Mentale gezondheid is afhankelijk van verschillende factoren waarin iemand leeft en opgroeit. Dit worden sociale determinanten genoemd. Uit onderzoek van het Trimbos instituut blijkt dat armoede en verschil in inkomen verandering in de mentale gezondheid kan veroorzaken. Zij geven aan:  “Mensen uit de laagste inkomensgroepen hebben ruwweg vier keer vaker een ernstige aandoening dan mensen uit de hoogste inkomensgroep. Bovendien kan de levensverwachting afnemen met 10 tot 20 jaar.” Een waarschuwing dus in deze tijd van hoge inflatie waarin meer en meer mensen moeite hebben om rond te komen. Lees hier meer over het onderzoek naar sociale determinanten van mentale gezondheid.  

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws is terug te vinden op onze website. Heb je ook een interessante bijdrage om te delen die past bij het thema? Mail dan naar info@wvdws.nl

Week van de werkstress 2022

Uitschrijven Bekijk online

Contactgegevens

 

Postbus 4076
5004 JB TILBURG

Reitseplein 1
5037 AA TILBURG

Telefoon: 013 - 594 44 56
info@wvdws.nl