Mentaal en fysiek sterk!

Het aftellen is begonnen! Nog een kleine 3 weken en de negende Week van de Werkstress gaat live, georganiseerd door OVAL. Juist in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit. Door de historisch hoge verzuimcijfers, de toenemende werkdruk door de arbeidsmarktkrapte, de hoge inflatie en het vervagen van de grens tussen werk en privé door het hybride werken, staan organisaties en werknemers zowel mentaal als fysiek onder druk. Daarom kiest OVAL in 2022 voor het thema: Mentaal en fysiek sterk!

Aanmelden openingsevent van start!

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor het openingsevent op maandag 14 november 2022 bij de Avans Hogeschool in Breda. Om 09.30u opent Hanneke van den Bout, directeur Gezond en Veilig werken van het ministerie van SZW, de Week van de Werkstress. Organisatiepsychologe Dr. Richta IJntema en oud-topsporter Mark Tuitert  zorgen voor nieuwe inspirerende inzichten op het gebied van mentale (veer)kracht.

 

Onder leiding van dagvoorzitter Wouter de Jong stellen HRM-studenten in een collegetour kritische vragen aan Hanneke van den Bout en Elwin Wolters (directeur OVAL) en gaan experts met elkaar in gesprek naar aanleiding van de videoboodschap van de Staatssecretaris van VWS. Na afloop van het event is er voldoende tijd om na te praten tijdens de lunch. Klik hier voor meer informatie over het event of meld je direct aan via deze link!

Nieuw in toolkit: Podcast het begin van Hybride werken

Annemie Webers, van Career & Live, heeft een podcast serie gemaakt over hybride werken. In de eerste aflevering gaan Annemie en Boudewijn in op vragen als: hybride werken, waar begin je eigenlijk? Hoe maak je afspraken met elkaar? En wie betrek je bij het proces en hoe zorg je voor een gezonde balans tussen werk en privé, tussen kantoor en thuis. Onderwerpen die uitvoerig aan bod komen in deze podcast.  

Help mee om de community te versterken en word partner!

 

Heeft jouw organisatie veel tools, informatie en expertise op de thema’s werkplezier, werk-privébalans of werkdruk onder werkende jongeren? Gaat jouw netwerk graag met deze thema's aan de slag? Of wil jij met jouw organisatie een steentje bijdragen? Word dan partner van de Week van de Werkstress. Lees hier meer informatie of stuur direct een mail naar info@wvdws.nl.  

Vroege detectie burn-out risico bij zorgmedewerker

Maria Peeters, verbonden aan Future of Work onderzoek, is met collega’s bezig aan een AI-gerelateerd onderzoek, waar zij financiering voor hebben gekregen. Aan de hand van zowel psychologische als fysiologische gegevens zou een vroegtijdig waarschuwingssysteem opgesteld kunnen worden voor het detecteren van een burn-out. Dit is een opstap naar tijdige strategieën om een burn-out te voorkomen en een gezonde en veerkrachtige beroepsbevolking te creëren en behouden. Via deze link kunt u meer lezen over het onderzoek.

Amplitie: zo verbeter je het welbevinden en functioneren van medewerkers

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor veel werkgevers. Om ervoor te zorgen dat medewerkers nu èn in de toekomst productief en gezond kunnen blijven werken, is het belangrijk om in te zetten op amplitie. Een belangrijk kenmerk hiervan, is dat medewerkers zelf de regie nemen op het gebied van inzetbaarheid. Ze onderzoeken dus zelf waar mogelijke knelpunten liggen, met de ondersteuning van hun leidinggevende en werkgever. Lees meer over amplitie en wat het verschil is met preventie in dit artikel.

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws is terug te vinden op onze website. Heb je ook een interessante bijdrage om te delen die past bij het thema? Mail dan naar info@wvdws.nl

Week van de werkstress 2022

Uitschrijven Bekijk online

Contactgegevens

 

Postbus 4076
5004 JB TILBURG

Reitseplein 1
5037 AA TILBURG

Telefoon: 013 - 594 44 56
info@wvdws.nl