Vereniging van leraren in de economisch-maatschappelijke vakken
In deze nieuwsbrief: studiedag , Peerprijs, curriculumvernieuwing, week van het economieonderwijs, lid syllabuscommissie e&o, vacatures
Inschrijving studiedag geopend
De Vecon bestaat 40 jaar en viert dit met een congres op vrijdag 30 september en een studiebijeenkomst voor 2e graads studenten op maandag 3 oktober. Dit alles op een toplocatie:
Papendal, bij Arnhem
Informatie over sprekers, workshops en informatiemarkt vind je op de website.
Schrijf nu in want wat de workshops betreft is het: vol is vol!
Informatie over de studiebijeenkomst voor studenten komt op korte termijn op de website.
Curriculumvernieuwing
Binnen de Vecon is een nieuwe commissie samengesteld die zich met dit onderwerp gaat bezighouden. Er zijn al twee bijeenkomsten geweest en er is een start gemaakt met inventariseren van de gewenste economische inhouden. Hierbij betrekken we natuurlijk ook de reacties op eerdere verzoeken op dit gebied in de nieuwsbrief.
Het vernieuwingstraject kerndoelen en eindexamenprogramma's is voor een aantal vakken en/of leergebieden inmiddels opgestart. In januari 2023 wordt bekend welke vakken in dat jaar aan de beurt zijn.
Burgerschap
Rondom het leergebied burgerschap is onlangs een meedenksessie geweest waar een masterplan is neergelegd en gevraagd werd hoe de basisvaardigheden - burgerschap verbeterd kunnen worden. Input van anderen is nog mogelijk tot uiterlijk 8 juli via een Padlet (een online prikbord), zie onderstaande link.
Tijdens de studiedag op 30 september vindt de uitreiking van de Professor Peerprijs plaats. Dit zal de laatste keer in deze vorm zijn. Binnenkort hoor je meer over de vernieuwing.
Week van het Economieonderwijs
Het economieonderwijs op middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten moet vernieuwen om aansluiting te blijven houden bij de samenleving en het werkveld waarin inclusie en duurzaamheid steeds belangrijker worden. Om deze vernieuwing te ondersteunen en versnellen, organiseren Leren voor Morgen, Het Groene Brein en Our New Economy, met steun van de Goldschmeding Foundation, van 14 tot en met 18 november 2022 de eerste landelijke Week van het Economieonderwijs. Tijdens deze week vinden onderwijsprofessionals inspiratie en handvatten bij het toekomstbestendig maken van hun economieonderwijs.
Werk je in het beroepsonderwijs en wil je meewerken aan de kwaliteit van de centrale examens?
Per 1 september 2022 wordt een Syllabuscommissie voor het beroepsgerichte profielvak Economie en Ondernemen (E&O) ingesteld. De commissie wordt ingesteld door het College voor Toetsen en Examens in verband met de vakvernieuwing E&O. Bij het concept-examenprogramma E&O wordt een concept-syllabus ontwikkeld. Op basis van examenprogramma en syllabus wordt een pilot-cspe voor de pilotscholen ontwikkeld. Kijk bij nieuwsberichten op de website voor meer informatie.
Vacature: Wijzer in geldzaken zoekt programmamanager onderwijs (32-36 uur)
Jong geleerd is oud gedaan. Wijzer in geldzaken heeft een vacature voor een Programmamanager onderwijs. Ben jij bekend in het onderwijsveld, zie je manieren om financiële educatie te stimuleren en wil je projecten als de Week van het geld en financiële educatie naar een hoger plan tillen? Klik op deze link en reageer!
Vacature
Wij hebben op RSG Broklede vanwege vertrek van een collega een leuke vacature voor een docent economie bovenbouw. Klik hier voor informatie.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de VECON.
Heeft u input voor de volgende nieuwsbrief? Mail naar redactie@vecon.nl