ALV 2021 Het is vast geen verrassing: de algemene ledenvergadering is in 2021 een digitale versie. We hopen in 2022 een spetterende jubileum-studiedag te organiseren en elkaar eindelijk weer te kunnen ontmoeten.
Op 12 april, vanaf 19.00 uur, eerst een inspirerende spreker en daarna de jaarlijkse ledenvergadering.
De secties organiseren hun eigen bijeenkomsten waarin de sectiejaarvergadering en een inhoudelijk element worden gecombineerd.
Zodra de informatie compleet is komt het op de website en kun je inschrijven. Als je de app hebt geïnstalleerd ontvang je een pushbericht. Klik hier voor informatie over de app.
Tijdens de ALV in ieder geval:
Het afscheid van de huidige penningmeester komt dichtbij. Word jij onze nieuwe penningmeester? Een erg belangrijke functie die, let op!, flexibel ingevuld kan worden. Kijk voor de vacature bij 'snel naar' op de website Wist je dat? er de laatste tijd diverse nieuwe items in de Kennisbank zijn geplaatst? Kijk maar eens rond en gebruik de filters en zoekwoorden. Je kunt het materiaal vrij gebruiken en een reactie plaatsen. Heb je een verbeterde of alternatieve versie gemaakt? Stuur hem naar de webmaster zodat ook die geplaatst kan worden. Ook als je een eigen website hebt met materiaal horen we het graag!
Save the date! Op 17 maart organiseert de sectie vmbo vanaf 19.30 uur de online sectiejaarvergadering. Het belangrijkste onderdeel van de bijeenkomst wordt een webinar. Het onderwerp kunnen we nog niet prijsgeven, maar houd hiervoor de website en het komende nummer van TEO in de gaten. Uiteraard komt de ontwikkeling van de nieuwe leerweg aan de orde en delen we de plannen voor de komende tijd. We hopen uiteraard dat we – ook al is het digitaal – veel collega’s uit het vmbo mogen begroeten! Econtines
Het was een mooi idee maar de omstandigheden laten het nog niet toe om fysieke bijeenkomsten te organiseren. De geplande Econtines gaan niet door!
Heb je een idee voor een onderwerp of wil je helpen een Econtine te organiseren? Stuur een mail naar de sectie. Wijs leerlingen bedrijfseconomie op de voordelen van het tweede tijdvak.
Het sectiebestuur Bedrijfseconomie wil de vakdocenten ter overweging geven dat zij hun leerlingen voor het vak Bedrijfseconomie adviseren het centraal examen in het tweede tijdvak te doen.
Naast het voordeel dat leerlingen hierdoor meer tijd hebben eventueel opgelopen achterstanden weg te werken, is er voor de leerling ook het voordeel dat er een examen beschikbaar is, dat eerder is gemaakt door andere examenkandidaten.
Lees meer op de sectiepagina BE onder de kop "De gevolgen van de opzet van het Centraal Examen 2021 voor het vak bedrijfseconomie". Vaststellingscommissie
In de vaststellingscommissie Bedrijfseconomie (van het College voor Toetsen en Examens) is een vacature ontstaan waarvoor de Vecon een voordracht mag doen.
De beschrijving van de vacature kun je vinden op de pagina van de sectie bedrijfseconomie onder mededelingen.
Denk mee
Het CvTE nodigt docenten, mentoren en examensecretarissen uit om met elkaar ideeën uit te wisselen over de komende examenperiode. Welke vragen leven er en welke ideeën zijn er om de veranderingen goed het hoofd te kunnen bieden?
Neem een kijkje en ga in gesprek op denkmee.cvte.nl Werkgroep VINK
Binnenkort gaat de Vecon van start met de werkgroep VINK (Verbetering Interne communicatie Nieuws en Kennis). We zoeken voor deze werkgroep leden uit verschillende schooltypen en vakken. De voorkeur heeft dat meerdere leden 'iets' hebben met social media.
Kernvraag: Wat voor soort nieuws en kennis ontsluiten we voor de leden en hoe doen we dat?
Wil jij graag een bijdrage leveren aan verbetering van informatievoorziening en - uitwisseling? VINK dan mee! Voor informatie en aanmelden mail je naar Adelbert Ballast. En dan nog:
Help jij ons mee examens maken? advertentie
Ben jij docent in het voortgezet onderwijs? En vind je het ook zo belangrijk dat leerlingen examenvragen krijgen voorgelegd die aansluiten op hun niveau en interesses? Word dan constructeur bij Cito!
Per 1 augustus zoeken wij docenten voor de constructiegroep centrale examens bedrijfseconomie vwo papier.
Wat vragen wij van jou? Je hebt als docent recente onderwijservaring in het schooltype waarvoor het examen gemaakt wordt en ervaring met examenklassen/geeft bij voorkeur les in examenklassen. Je beschikt over kennis van ontwikkelingen in het onderwijs en examinering, een flinke dosis creativiteit en talent voor analyseren en structureren. Docenten die meewerken aan een onderwijsmethode, komen niet in aanmerking.
Wil je graag meer informatie? Bekijk dan onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. Heb je interesse? Vul dan uiterlijk 28 februari a.s. het aanmeldingsformulier op onze website in. Eigen Baas Onderwijsprogramma advertentie
Tegenwoordig kiezen steeds meer jongeren ervoor om ondernemer te worden. Succesvol onderwijs bereidt voor op een goede toekomst! Jongeren helpen om hun ‘ondernemerskwaliteiten’ te ontdekken, is echt een dikke plus voor in het onderwijs.
Hoe je dat doet? Met het EigenBaas Onderwijsprogramma. In tijden waarin online lesgeven de norm is, past dit programma als een jas. Het combineert online leren in de vorm van een aansprekende e-learning met inspirerende voorbeelden van ondernemers tijdens de gastles.
Kijk voor meer informatie op onze website. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de VECON. Heeft u input voor de volgende nieuwsbrief? Mail naar redactie@vecon.nl |