Vereniging van leraren in de
economisch-maatschappelijke vakken

In deze nieuwsbrief: Studiedag 2019, Curriculum.nu, discussieforum bb/kb, Peerprijs, advies vmbo gtl, micromodules OU, examenbesprekingen Sittard, Klachtencommissie, nieuwe forums en Scholenstrijd.

Mededeling

 

Er is een fout opgetreden in het systeem waardoor veel leden de nieuwsbrief van dinsdag niet ontvingen. Daarom sturen we de nieuwsbrief nogmaals.

We willen je verzoeken om in je profiel te controleren of de instellingen/gegevens nog juist zijn. Log hiervoor in op de website, klik op 'bekijk je profiel' en klik vervolgens onder contactgegevens en onderwijsinstelling op 'bewerk je gegevens'. Misschien is dit een goede gelegenheid om ook de gegevens onder het kopje loopbaan en interesses compleet te maken.

 

Met excuses voor het ongemak.

Studiedag 2019

Thema: Economie in transitie

 

Keynote spreker Jan Jonker (hoogleraar Duurzaam Ondernemen, Radboud Universiteit) leidt het thema in. Een flink aantal workshops staat in het teken van dit thema. Verder zijn er veel andere workshops en natuurlijk de informatiemarkt.

 

Het verenigingsgedeelte tijdens deze studiedag bevat de sectiejaarvergaderingen (waarin de secties je bijpraten over ontwikkelingen), de uitreiking van de Peerprijs en een korte ALV. De stukken komen ruim op tijd op de website.

 

De Reehorst in Ede is een mooie locatie die zowel goed bereikbaar is met het OV als met de auto.

 

Inschrijving voor deze studiedag op donderdag 21 maart gaat via de website. Vergeet niet om ook aan te geven naar welke sectievergadering je wilt gaan (in de aanmeldingsmodule heet dit 'workshopronde 4'). Wacht niet te lang met inschrijven, voor je het weet zijn er workshops vol! 

 

 
Image

Wist je dat?

Sinds begin januari de nieuwe tussenproducten van Curriculum.nu online staan? Het tussenproduct van het ontwikkelteam M&M en de brief van de Vecon staan in de Kennisbank, zoek bij dossiers. Je reactie is welkom, mail naar de voorzitter.

 
Image

Besloten forum Economie BB/KB

Heb je tijdens de flexibele digitale afnames een vraag over een leerlingantwoord en zou je daar graag met collega’s over van gedachten wisselen? Dan is het discussie-bbf (een besloten beveiligd forum) voor economie bb en kb misschien iets voor jou! 
  
Vorig jaar is door het CvTE gestart met het discussie-bbf voor de flexibele digitale afnames van april tot en met juni. Binnen deze afgeschermde omgeving kunnen examinatoren nu met collega’s van gedachten wisselen over opgaven, leerling-antwoorden, het correctievoorschrift of bijvoorbeeld de lengte of moeilijkheid van een examenvariant, waar dat voorheen niet kon. 

In het eerstvolgende nummer van Teo wordt ook aandacht besteed aan het discussie-bbf. Tevens krijg je hier als examinator informatie over via de mailings vanuit Examenblad.nl.

 
Image

Peerprijs

Dit zijn de genomineerden:

Arres Huijgen - Jong en voorbereid
Wilma Jansen – De inkomstenbelasting
Willemijn Lammers – Een MVO-scan
Nanda Ruigrok – Janssen - Experiment ruilen

 

Het je het materiaal al bekeken en misschien zelfs uitgeprobeerd?

 

Stemmen kan nog tot 5 maart, 17.00 uur. Daarna gaat de jury in overleg om de uitslag te bepalen.

 

Klik hier om naar de pagina met het materiaal en het stemformulier te gaan.

 

Tip: Kijk eens in de Kennisbank en zoek op Peerprijs. Een grote hoeveelheid mooi materiaal om te gebruiken in je lessen!

 
Image

Advies vmbo gtl gepubliceerd

Verschillende organisaties hebben op verzoek van OCW een advies uitgebracht m.b.t. de invulling van een praktijkgerichte component in de nieuwe leerweg vmbo (GTL), waarbij de huidige gemengde en theoretische leerweg worden samengevoegd.
Op 21 januari 2019 is het advies aangeboden aan OCW. 

 

Lees het advies en vertel de sectie vmbo wat jij ervan vindt!

Micromodules

 

Gratis micromodules: maak kennis met online leren

 

De Open Universiteit heeft vanaf de start van het internet ingezet op online onderwijs. Waar staat het online onderwijs nu? En wat kunnen we verwachten in de toekomst? Die vragen worden beantwoord in zes micromodules die de Open Universiteit vanaf 4 februari 2019 gratis aanbiedt.

 

Heb je belangstelling voor de micromodules activerend online onderwijs? Laat dan je e-mailadres achter via de knop 'Registreren' op de webpagina www.ou.nl/micromodulesJe ontvangt bericht als er een micromodule gaat starten. Deze registratie is gratis en vrijblijvend.

 

Bekijk ook: Kathleen Schlusmans en Tamara van Driel over de micromodule activerend online onderwijs.

 
Image

Examenbesprekingen in Sittard!

 

De secties AE en BE bereiden examenbesprekingen in Sittard voor en zoeken nog collega's die hieraan willen meewerken als regiovoorzitter. Nuttig, leuk en leerzaam werk! De eerste jaren krijg je ondersteuning van een ervaren collega.

 

Meld jij je aan? Mail naar sectie AE of sectie BE.

Klachten?

 

De Vecon heeft een klachtenprocedure ontwikkeld en zoekt twee leden voor een commissie die klachten behandelt. Er zijn weinig klachten dus het werk blijft beperkt! Aanmelden door een mail naar de penningmeester.

 

 
Image

Forum

 

  • Een nieuw forum voor gebruikers van Pincode onderbouw havo. Doel: overleg, delen van informatie en dealen met de fouten.
  • Per methode is er een gebruikersforum voor het nieuwe vak Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid. Kijk bij discussie over vakdidactiek.

 

Maak gebruik van de mogelijkheden van onze website/ons communicatieplatform!

 
Image
 

Scholenstrijd

 

Het leukste project om leerlingen enthousiast te krijgen.

 

Nog een paar weken en dan begint op maandag 19 maart het prijzenspel van Scholenstrijd.nl.

Wie neemt de titel over van de leerlingen van De Amersfoortse Berg?

 

Nu is het extra interessant om mee te spelen, want je kan nu ook een gastles aanvragen. Het spel en de gastles zijn gratis. Meer weten? Klik hier..

Image
Image

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de VECON.

Heeft u input voor de volgende nieuwsbrief? Mail naar redactie@vecon.nl